Εξοπλισμός

Spinal Decompression Table (DOC) – Κρεβάτι αποσυμπίεσης

Το DOC διαθέτει μοναδικό σχεδιασμό και ενσωματώνει υψηλή τεχνολογία μέσω του ψηφιακού κέντρου ελέγχου του που επιτρέπει στοχοποίηση του κάθε μεσοσπονδύλιου δίσκου, ξεχωριστά προγράμματα αυχενικής και οσφυϊκής θεραπείας και συνεχή επεικόνιση και γραφική παράσταση των θεραπευτικών πρωτοκόλλων. Επιπλέον, επιλέγεται μέσω του ψηφιακού κέντρου ελέγχου η ανύψωση της τράπεζας και η κλίση της οσφυϊκής κάμψης.

Τα συστήματα αποσυμπίεσης σήμερα όλα δηλώνουν ότι εκτελούν θεραπεία αποσυμπίεσης αλλά αυτή η δήλωση δεν είναι πάντα αληθινή. Τα περισσότερα από αυτά επιτυγχάνουν αποσυμπίεση είτε καθόλου είτε σε πολύ μικρό βαθμό. Και αυτό γιατί το κάθε σύστημα χρησιμοποιεί διαφορετική μέθοδο για την εφαρμογή της θεραπείας. Η πιο κοινή είναι η χρήση ενός σκοινιού για την εφαρμογή των δυνάμεων, του οποίου η γωνία ως προς το σώμα του ασθενούς μεταβάλλεται για να πετύχει στόχευση σε συγκεκριμένο μεσοσπονδύλιο δίσκο.

Κρουστικός Υπέρηχος-shock wave EMS

Πρόκειται για εφαρμογή της -επί χρόνια- δοκιμασμένης μεθόδου της εξωσωματικής λιθοτριψίας στον τομέα της φυσικοθεραπείας και της αποκατάστασης. Οι μέχρι τώρα στατιστικές μετά-αναλύσεις των αποτελεσμάτων της μεθόδου αυτής αναδεικνύουν ότι η θεραπεία μέσω κρουστικών κυμάτων παρέχει βελτιωμένη παροχή αίματος στην περιοχή του πόνου και επίσης είναι, ίσως, η μοναδική μέθοδος που με την εφαρμογή της ως μονοθεραπεία (δηλαδή μόνο με ωστικά κύματα – ESWT) δίνει τέτοια αποτελέσματα σε παθήσεις του μυοσκελετικού, όπως αυτές περιγράφονται πιο κάτω. Αυτό κάνει απαραίτητη την ύπαρξή της σε ένα σύγχρονο θεραπευτήριο, καθώς τα οφέλη που μπορεί να προσφέρει στον ασθενή είναι πολλαπλά.

K-Laser, advanced pain relief, class 4 medical laser

Ο μηχανισμός δράσης της θεραπείας με K-LASER (Class 4)
Η θεραπευτική δράση του K-LASER cube 4, με 4 διαφορετικά μήκη κύματος, μπορεί να εφαρμοστεί σε πολύ μεγαλύτερη επιφάνεια/όγκο ιστού, και με την ενέργεια του laser τα φωτόνια είναι σε θέση να διεισδύσουν σε 4 διαφορετικές στιβάδες ιστών, πρόαγοντας την υπεραιμία, την κυτταρική αναγέννηση, την ευκαμψία των ιστών, την μυοχάλαση με σκοπό την αναλγησία και την πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση του πόνου.

Η νέα καινοτομία στη θεραπεία με μαγνητικά πεδία

Το Salus Talent® Pro είναι ένα μοναδικό παγκοσμίως θεραπευτικό μηχάνημα διαδερμικής μαγνητικής διέγερσης. Εισάγει μια νέα μέθοδο θεραπείας μυοσκελετικών παθήσεων όπου με τη χρήση πολύ ισχυρών παλμικών μαγνητικών πεδιών έως 3Τesla (=30.000Gauss), επιτυγχάνεται η εξ’επαγωγής (από απόσταση) διέγερση των ιστών του σώματος.

Ρυθμιζόμενη συχνότητα μέχρι 100Hz με μέγιστη τιμή μαγνητικής επαγωγής.