Σχετικά με εμένα

Βιογραφικό

Πτυχιούχος Φυσιοθεραπευτής της Ανωτέρας Γερμανικής Σχολής

O κος Βασίλειος Αλεξίου είναι φυσιοθεραπευτής γεννημένος στις 21.07.1968  και απόφοιτος από την Γερμανική ομάδα Εργασίας για Χειροπρακτική Θεραπεία (Deutscher Arbeitskreis für manuelle Therapie DAMT-FAC).

Φοίτησε από τις 15.06.2000 μέχρι τις 23.07.2000 στον βασικό κύκλο μαθημάτων και από τις 14.02.2001 μέχρι τις 17.03.2001 στόν πρόσθετο κύκλο μαθημάτων επιμόρφωσης στη Γυμναστική για ασθενείς σύμφωνα προς το PNF (Ιδιόχος νευρομυική διευκόλυνση).

Επίσης παρακολούθησε τον κύκλο μαθημάτων σύνθετης αρθροθεραπείας με νευρομυικές τεχνικές στο θεραπευτικό και Μετεκπαιδευτικό Κέντρο BERGSTRASSE ΕΠΕ με διάρκεια 26 μονάδες διδασκαλίας (1 μονάδα διδασκαλίας =45 λεπτά).

Έλαβε επιπλέον πιστοποίηση από το Ιατρείο φυσικοθεραπείας και κέντρο μετεκπαίδευσης για την μέθοδο Dorn Biller του Μονάχου η οποία αφορά στην εκπαίδευση για την απαλή θεραπεία σπονδύλων και αρθρώσεων κατά Dorn όπως επίσης και πιστοποίηση από το Κέντρο Νευροφυσιολογικής θεραπείας PERZEPTIONHAUS παρακολουθώντας το BOBATH-Πρόγραμμα διάγνωσης και θεραπείας ασθενών με νευρολογικές παθήσεις.

Τα σεμινάρια που παρακολούθησε περιλαμβάνουν τα εξής:

  1. Όλα τα προβλεπόμενα μαθήματα μετεκπαίδευσης στον κλάδο της Χειροπρακτικής Ιατρικής – 260 ωρών – και περνώντας με επιτυχία στις τελικές στο Ιατρικό σεμινάριο Hamm-Boppard.
  2. Στην Εταιρεία ιατρικής μετεκπαίδευσης LYMPHOLOGIC όπου συμμετείχε σε κύκλο μαθημάτων (24 ειδικές ιατρικές και 146 πρακτικές ώρες διδασκαλίας) για τον κλάδο της δια χειρός παροχέτευσης λέμφου/Σύνθετης φυσικής θεραπείας εξάλειψης στάσεων περνώντας με επιτυχία τις εξετάσεις ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής.

Επαγγελματική εμπειρία:

Ο κος Αλεξίου έχει εμπειρία 17 ετών σε ειδικό θεραπευτικό και μετεκπαιδευτικό κέντρο αποκατάστασης (ορθοπεδικών χειρουργικών,νευρολογικών τραυματολογικών, ρευματολογικών,αθλητικών κακώσεων) στη Γερμανία (από το 1995). Από το 2008 έως και σήμερα λειτουργεί το Σύγχρονο Κέντρο Φυσικοθεραπείας του στον Εύοσμο, Θεσσαλονίκης.

1
ΧΡΟΝΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ
1 %
ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
1 %
ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΠΕΛΑΤΩΝ

Τι λένε για εμάς