Εξοπλισμός ιατρείου – Μηχανήματα

Το ιατρείο μας είναι εξοπλισμένο με μηχανήματα τελευταίας γενιάς,

για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των παθήσεών σας.

Spinal Decompression Table (DOC) – Κρεβάτι αποσυμπίεσης

Το DOC διαθέτει μοναδικό σχεδιασμό και ενσωματώνει υψηλή τεχνολογία μέσω του ψηφιακού κέντρου ελέγχου του που επιτρέπει στοχοποίηση του κάθε μεσοσπονδύλιου δίσκου, ξεχωριστά προγράμματα αυχενικής και οσφυϊκής θεραπείας και συνεχή επεικόνιση και γραφική παράσταση των θεραπευτικών πρωτοκόλλων. Επιπλέον, επιλέγεται μέσω του ψηφιακού κέντρου ελέγχου η ανύψωση της τράπεζας και η κλίση της οσφυϊκής κάμψης.

Τα συστήματα αποσυμπίεσης σήμερα όλα δηλώνουν ότι εκτελούν θεραπεία αποσυμπίεσης αλλά αυτή η δήλωση δεν είναι πάντα αληθινή. Τα περισσότερα από αυτά επιτυγχάνουν αποσυμπίεση είτε καθόλου είτε σε πολύ μικρό βαθμό. Και αυτό γιατί το κάθε σύστημα χρησιμοποιεί διαφορετική μέθοδο για την εφαρμογή της θεραπείας. Η πιο κοινή είναι η χρήση ενός σκοινιού για την εφαρμογή των δυνάμεων, του οποίου η γωνία ως προς το σώμα του ασθενούς μεταβάλλεται για να πετύχει στόχευση σε συγκεκριμένο μεσοσπονδύλιο δίσκο.

Τι είναι αποσυμπίεση;
Αποσυμπίεση είναι η μέθοδος θεραπείας που στοχεύει στην αύξηση της απόστασης μεταξύ των σπονδύλων που επιτυγχάνεται με την εφαρμογή δυνάμεων έλξης και διάτασης στη σπονδυλική στήλη. Αυτή η αύξηση έχει ως αποτέλεσμα την τροφοδοσία των μεσοσπονδύλιων δίσκων με οξυγόνο, αίμα και άλλα θρεπτικά συστατικά που ενεργοποιούν τους μηχανισμούς ίασης για παθήσεις όπως εκφυλισμένοι δίσκοι, κυκλοτερή προβολή δίσκου, κήλη μεσοσπονδύλιου δίσκου (με ακέραιο τον ινώδη δακτύλιο-με ρήξη του ινώδους δακττυλίου-αποσπασθείσα δισκοκήλη), λέπτυνση δίσκου, οσφυϊκή στένωση, προβλήματα συνδέσμων ή μυϊκός σπασμός παρασπονδύλιων μυών. Μερικές από τις κοινές παθήσεις που οφείλονται στις προηγούμενες αιτίες είναι Οσφυαλγία, Αυχεναλγία, Σπονδυλοαρθροπάθειες και Εκφυλισμένες Αρθρικές Επιφάνειες. Οι δυνάμεις όμως που παράγονται από το σύστημα αποσυμπίεσης θα πρέπει να εφαρμόζονται με τρόπο στο σώμα του ασθενούς ώστε να μην ενεργοποιούν το αυτόνομο νευρικό σύστημα που συσπά τους μύες της σπονδυλικής στήλης και αυτό οδηγεί όχι στη μείωση της πίεσης στο εσωτερικό των μεσοσπονδύλιων δίσκων που είναι το επιθυμητό, αλλά σε ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα δηλαδή αύξηση της πίεσης.

Η βασική διαφορά του DOC που καθιστά ανυπέρβλητα τα πλεονεκτήματά του και των άλλων συστημάτων είναι ότι στο DOC οι δυνάμεις διάτασης παράγονται και εφαρμόζονται στο σώμα απευθείας από τα τμήματα της ίδιας της τράπεζας και έχουν επιπλέον τη δυνατότητα να αλλάξει η θέση τους τρισδιάστατα. Από εδώ προκύπτουν τα εξής μοναδικά πλεονεκτήματα:
– δυνατότητα τοποθέτησης και κινητοποίησης της σπονδυλικής στήλης ακριβώς στην επιθυμητή θέση βάσει της εξατομικευμένης συμπτωματολογίας του κάθε ασθενή, μέσω επιλογής γωνίας κάμψης (αυχενικής και οσφϋικής), αξονικής στροφής (οσφυϊκή) και πλευρικής κάμψης (οσφυϊκή). Η δυνατότητα αξονικής στροφής δεν υπάρχει σε κανένα άλλο σύστημα.
– σύστημα συνεχούς παρακολούθησης, ελέγχου και διόρθωσης των δυνάμεων που εφαρμόζονται στη σπονδυλική στήλη που ανιχνεύει ενδεχόμενους μυϊκούς σπασμούς. Η ανίχνευση και διόρθωση πρέπει να εκτελούνται πολύ γρήγορα και αυτό είναι προϋπόθεση για την αποτελεσματικότητα της θεραπείας. Αυτό είνα δυνατόν με το DOC γιατί τα ίδια τα τμήματα της τράπεζας είναι το μέσο σε επαφή με το σώμα μέσω του οποίου ασκούνται οι δυνάμεις διάτασης και γίνεται η διόρθωσή τους.

Άλλα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά του DOC:

• Ψηφιακό κέντρο ελέγχου με έγχρωμη οθόνη αφής 8″
• Συνεχής απεικόνιση και γράφημα των παραμέτρων θεραπείας και των εφαρμοζόμενων δυνάμεων
• Ενδείξεις γωνίας για κάμψη/έκταση οσφύος, αξονικής στροφής οσφύος και κάμψης/έκτασης αυχένος
• Στοχοποίηση συγκεκριμένου μεσοσπονδύλιου δίσκου και αυτόματη μετάβαση πυελικού τμήματος τράπεζας στην κατάλληλη θέση
• Ξεχωριστά προγράμματα αυχενικής και οσφυϊκής θεραπείας όπου ο θεραπευτής μπορεί να αλλάξει και να μεταβάλλει οποιαδήποτε παράμετρο της θεραπείας

• Έτοιμα πρωτόκολλα για αυχενική και οσφυϊκή θεραπεία
• Διαμορφούμενα πρωτόκολλα θεραπείας με εκτεταμένες δυνατότητες παραμετροποίησης όπως ρυθμό ανόδου κα καθόδου, στάδια προέντασης, χρόνους συγκράτησης και παύσης
• Ειδικό σύστημα ζωνών που προσφέρει ταχεία πρόσδεση και υψηλή σταθεροποίηση
• Ειδικό προσκέφαλο πρόσδεσης για αυχενική αποσυμπίεση με ρυθμιζόμενο άνοιγμα, αναπαυτικό μαξιλάρι υποστήριξης και ιμάντα συγκράτησης για μεγαλύτερη άνεση και μειωμένη ολίσθηση και πίεση
• Μαξιλάρι υποστήριξης γονάτων το οποίο προσφέρει μεγαλύτερη άνεση στον ασθενή και μέγιστη κάμψη των ισχίων. 
• Ενσωματωμένες λειτουργίες ελέγχου ασφαλείας συστήματος
• Ηλεκτρική ανύψωση τράπεζας με δυνατότητα αυτόματης μετάβασης στο μέγιστο ύψος
• Δυνατότητα θεραπείας σε ύπτια ή πρηνή θέση για βέλτιστη τοποθέτηση του ασθενούς
• Ενσωματωμένη βιβλιοθήκη που περιλαμβάνει οδηγίες προετοιμασίας ασθενούς, οδηγίες χρήσης συστήματος και ιατρικές εκπαιδευτικές εικόνες
• Δυνατότητα ενεργούς μεταβολής των γωνιών κάμψης και στροφής κατά τη διάρκεια της θεραπείας
• Ανθεκτική ταπετσαρία βινυλίου με αντοχή στη διάτρηση και ευρύ φάσμα επιλογής χρώματος
• Πιστοποίηση FDA και CE

Κρουστικός Υπέρηχος-shock wave EMS

 

Πρόκειται για εφαρμογή της -επί χρόνια- δοκιμασμένης μεθόδου της εξωσωματικής λιθοτριψίας στον τομέα της φυσικοθεραπείας και της αποκατάστασης. Οι μέχρι τώρα στατιστικές μετά-αναλύσεις των αποτελεσμάτων της μεθόδου αυτής αναδεικνύουν ότι η θεραπεία μέσω κρουστικών κυμάτων παρέχει βελτιωμένη παροχή αίματος στην περιοχή του πόνου και επίσης είναι, ίσως, η μοναδική μέθοδος που με την εφαρμογή της ως μονοθεραπεία (δηλαδή μόνο με ωστικά κύματα – ESWT) δίνει τέτοια αποτελέσματα σε παθήσεις του μυοσκελετικού, όπως αυτές περιγράφονται πιο κάτω. Αυτό κάνει απαραίτητη την ύπαρξή της σε ένα σύγχρονο θεραπευτήριο, καθώς τα οφέλη που μπορεί να προσφέρει στον ασθενή είναι πολλαπλά.

Εξωσωματική Θεραπεία με Ωστικά Κύματα (ESWT)

Τα ωστικά κύματα έχουν φέρει επανάσταση στα πεδία της ουρολογίας και της ορθοπεδικής. Επιτρέπουν την πραγματοποίηση διαδικασιών μέσα στον οργανισμό δίχως να χυθεί ούτε μια σταγόνα αίμα. Μετά την πρώτη χρήση τους στη θεραπεία των ουρικών λίθων στην ουροδόχο κύστη στις αρχές του 1980, τα ωστικά κύματα σύντομα κέρδισαν την παγκόσμια αναγνώριση. Η χρήση των ωστικών κυμάτων έγινε γρήγορα μια αποτελεσματική μέθοδο θεραπείας στο πεδίο της ουρολογίας. Σήμερα, περίπου το 70% όλων των ασθενών που υπεβλήθηκαν σε θεραπεία νεφρού ή ουρικών λίθων θεραπεύτηκαν με εξωσωματικά ωστικά κύματα (ESWT – Εξωσωματική Λιθοτριψία με Ωστικά Κύματα). Παράλληλα, οι έρευνες στράφηκαν προς άλλες ενδείξεις στο πεδίο της ογκολογίας, της χειρουργικής, της γαστρεντερολογίας και της ορθοπεδικής. Λόγω των πολλά υποσχόμενων αποτελεσμάτων, οι μελέτες επικεντρώθηκαν περισσότερο στην ορθοπεδική.

Κατά τη διάρκεια ενός ερευνητικού προγράμματος πάνω στις παρενέργειες των ωστικών κυμάτων, μια Βουλγαρική/Γερμανική ερευνητική ομάδα ανακάλυψε την επουλωτική επίδραση των ωστικών κυμάτων στη θεραπεία των καταγμάτων. Παρατηρήθηκε επίσης ότι, μετά την εξωσωματική αγωγή με ωστικά κύματα, πολλοί ασθενείς ανακουφίστηκαν από τον πόνο στην περιοχή, η οποία υπεβλήθη στην αγωγή. Αυτό το εύρημα παρότρυνε τη χρήση των ωστικών κυμάτων με σκοπό την αντιμετώπιση του πόνου, κυρίως του πόνου στους μαλακούς ιστούς κοντά στα οστά.

K-Laser, advanced pain relief, class 4 medical laser

Ο μηχανισμός δράσης της θεραπείας με K-LASER (Class 4)
Η θεραπευτική δράση του K-LASER cube 4, με 4 διαφορετικά μήκη κύματος, μπορεί να εφαρμοστεί σε πολύ μεγαλύτερη επιφάνεια/όγκο ιστού, και με την ενέργεια του laser τα φωτόνια είναι σε θέση να διεισδύσουν σε 4 διαφορετικές στιβάδες ιστών, πρόαγοντας την υπεραιμία, την κυτταρική αναγέννηση, την ευκαμψία των ιστών, την μυοχάλαση με σκοπό την αναλγησία και την πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση του πόνου.

Περιοχές θεραπείας

  • Η θεραπεία με λέιζερ βοηθά στη μείωση του πόνου και της φλεγμονής των ιστών, ενισχύει την επούλωση-τόσο σε σκληρούς και μαλακούς ιστούς, συμπεριλαμβανομένων των μυών, των συνδέσμων, και επίσης ακόμα  και τα οστά.
  • Αυξάνει την οξυγόνωση των ιστών και επιτρέπει τραυματισμένα ή κατεστραμμένα κύτταρα να απορροφήσουν τα φωτόνια του φωτός, το οποίο επιταχύνει την επούλωση. Η Class 4 θεραπεία με λέιζερ μπορεί να συνδυαστεί αποτελεσματικά και με άλλους τρόπους θεραπείας.
  • Η θεραπεία με laser μπορεί να είναι χρήσιμη στις οξείες κακώσεις, όπως θλάσεις, διαστρέμματα, τενοντίτιδες και οξείες ριζίτιδες, κακώσεις λόγω επαναλαμβανόμενης υπέρχρησης, όπως επικονδυλίτιδες, μυικοί σπασμοί (trigger points) αυχένα, ωμοπλάτης, μέσης, γλουτών,το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα, και χρόνιες κακώσεις, όπως είναι παγωμένος ώμος και χρόνιες τενοντίτιδες ώμου και Αχιλλείου και η αρθρίτιδα.

Πλεονεκτήματα θεραπείας K-LASER

  • Εφαρμογή χωρίς χρήση φαρμάκων ή τοπικών αναισθητικών.
  • Αναίμακτη, μη επεμβατική θεραπεία. και μπορεί να διενεργηθεί σε επίπεδο εξωτερικού ιατρείου,
  • Μικρή χρονική διάρκεια εφαρμογής(περίπου 10 λεπτά).
  • Η θεραπεία διεγείρει και αποτελεσματικά προάγει την διαδικασία αυτο-επούλωσης του οργανισμού.
  • Άμεση ανακούφιση του πόνου ή βελτίωση της κίνησης των άκρων μετά την συνεδρία.